Muffinki kokosowe.



Składniki:

  • 3/4 szklanki mleka kokosowego,
  • 1/2 szklanki cukru (lub ksylitolu),
  • 1 i 2/3 szklanki maki,
  • 3 jajka,
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia,
  • 2/3 szklanki oleju.

Wiorki kokosowe opcjonalnie do posypania, a ja dodałam tez do polowy masy i część jest po prostu z wiórkami.

Wykonanie:

  1. Jajka ubijamy z mlekiem i cukrem. 
  2. Dodajemy mąkę z proszkiem wolno mieszając. 
  3. Następnie dodajemy olej i dokładnie mieszamy. 
  4. Napełniamy wcześniej przygotowaną formę na muffinki wyłożoną papilotkami do 2/3 wysokości.
  5. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 16-20 minut.


* * *

1 komentarz:

Copyright © 2014 Mój wirtualny przepiśnik. , Blogger