Wafle.


Składniki na podwójną porcję wafli:
  • 2 opakowania wafli
  • 2 kostki margaryny (500g)
  • 4 kopiate łyżki kakao
  • 200g cukru
  • 16 łyżek wody
  • ok 10-12 łyżek mleka w proszku (do pożądanej konsystencji)
 Wykonanie:
  1. Margarynę, kakao, wodę i cukier umieszczamy w garnku i zagotowujemy co jakiś czas mieszając. Studzimy.
  2. Do przestudzonej masy dodajemy stopniowo mleko w proszku energicznie mieszając trzepaczką, by nie powstały grudy. 
  3. Smarujemy wafle i układamy jeden na drugim. 
  4. Gotowe owijamy folią i obciążamy np. książkami. Chłodzimy parę godzin.
Przepis na wafle znalazłam u:  www.domowe-wypieki.pl

* * * 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Mój wirtualny przepiśnik. , Blogger