Jagodowe szybkie ciasto ;)
Składniki (tortownica 24cm):
- 3 jajka
- 1/2 - 3/4 szklanki cukru (w oryginale 1 szklanka)
- 1 szklanka oleju
- 1/2 szklanki ciepłego mleka
- 2.5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- owoce - u mnie mrożone jagody
Przygotowanie:
- Piekarnik ustawiamy na 180 stopni i termoobieg.
- Jajka ucieramy z cukrem.
- Dodajemy mleko i olej. Miksujemy.
- Dodajemy mąkę i możemy mieszać łyżką, ja jednak jestem w stałym związku z mikserem hehe ;)) też wyszło ;))
- Pieczemy 40-50 minut - ja piekłam 65 minut, to chyba zależy od piekarnika. 180 stopni.
* * *
dostojne i pyszne;D
OdpowiedzUsuńPrzepis zapisałam bo ciasto wygląda rewelacyjnie i smacznie :) Musze dorwać jakieś owocki :)
OdpowiedzUsuń