Muffinki kokosowe.
Składniki:
- 3/4 szklanki mleka kokosowego,
- 1/2 szklanki cukru (lub ksylitolu),
- 1 i 2/3 szklanki maki,
- 3 jajka,
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia,
- 2/3 szklanki oleju.
Wiorki kokosowe opcjonalnie do posypania, a ja dodałam tez do polowy masy i część jest po prostu z wiórkami.
Wykonanie:
- Jajka ubijamy z mlekiem i cukrem.
- Dodajemy mąkę z proszkiem wolno mieszając.
- Następnie dodajemy olej i dokładnie mieszamy.
- Napełniamy wcześniej przygotowaną formę na muffinki wyłożoną papilotkami do 2/3 wysokości.
- Pieczemy w 180 stopniach przez ok 16-20 minut.
* * *
mniam! Ślicznotki w sam raz do kawy:))
OdpowiedzUsuń